Børnekirke

I forbindelse med nogle af gudstjenesterne i Ans Kirke er mulighed for at komme til børnekirke i Sognehuset. Børnekirke vil sige bibelfortælling og en lille aktivitet for børn fra ca. 4-10 år, mens der er prædiken i kirken. Børnene er altså med både til dåb først i gudstjenesten og til nadver sidst i gudstjenesten. Det er kirke- og kulturmedarbejderen, som står for børnekirken

Der vil ikke være børnekirke ved alle gudstjenester, men især ved gudstjenester, hvor der er dåb. Børnekirken bliver annonceret på kirkens hjemmeside og ved SMS til alle der tilmelder sig en SMS-liste. Hvis man er interesseret i at få at vide, hvornår der er børnekirke, skal man sende en SMS med ordet ”børnekirke” + navn til tlf.: 30 82 80 59.

Grønbæk Sogns Musikvenner

Der er mulighed for at få tilsendt en mail, når der i Grønbæk Sogn er koncert eller andre særlige musikalske arrangementer i vore kirker. Mailen vil blive udsendt få dage før arrangementet, og her vil det fremgå, hvilken type musikalsk arrangement det handler om. Om det er en koncert eller musikgudstjeneste (så som Alle Helgen, Kyndelmisse, De 9 læsninger mm.) Desuden oplyses i hvilken kirke arrangementet finder sted, tidspunktet, lidt om indholdet og om der er entré eller ej.

For tilmelding kontakt Anette Jungild.

Tlf. nr.: 51 14 22 49 eller mail: organist.anskirke@gmail.com

Grænser i Europa i 100 år – erfaringer fra det dansk-tyske grænseland

Sogneaftener i januar og februar

22.01.2019:

Jonatan og Jakob i Cambodja

Jonatan Bjørn og Jakob Kjær Nielsen tog den 2. september afsted mod Cambodja som voluntører for Danmission i samarbejde med projektet Fra Kirke til Kirke. Der skal de i 3 måneder undervise i engelsk og hjælpe præsten og søndagsskole-læreren.

Jonatan og Jakob deler jævnligt historier og billeder fra deres hverdag i Cambodja på deres blog, som kan læses her:

KK44 Festival 2018

Ind i det ukendte er temaet for KK44 festivalen 2018.

Fra vi bliver født, er vi på vej ind i det ukendte. Vi aner ikke, hvad der ligger forude af udfordringer, glæder og sorger. Og til allersidst skal vi møde døden uden at ane, hvad der gemmer sig bag den, om noget? I årets festival kan vi møde det ukendte i mange former, og det som er kendt for nogen, vil være totalt ukendt for andre.

Udstillingen Beyond the Body på KunstCentret Silkeborg Bad har fokus på døden og den forgængelige krop og ikke mindst på relationen til vore afdøde. I festivalugen vil der være nyskabte ritualer på Vestre Kirkegård, hvor alle kan komme og mindes deres døde. Samme dag er der seminar om Dødens Mysterium.

Døden kan sætte livet i perspektiv, og risikoen for at miste kan betyde, at vi siger tak for hver dag, vi lever, og for den kærlighed og de fællesskaber, vi møder. Festivalen byder på mange fællesskaber at deltage i. Der er studiekreds og kirkehøjskole, debat om folkekirkens fremtid, foredrag med blandt andre præst Joachim Stender, udenrigskorrespondent Mathilde Kimer, forfatterne Lotus Turell, Leonora Christina Skov og Charlotte Rørth, Bibellæsning med alle sanser og et trosværksted i gudstjenesteform.

Der er levende fortællinger, og der er tankevækkende kunst at betragte, men også kunst, man selv kan prøve kræfter med. Der er i det hele taget nye og eksperimenterende former på spil i kirker, sognehuse, på Silkeborg Bibliotek og på Café Den gode Fe. Også musikalsk er der nyskabelser, men det er en gammel kending, der afrunder festivalen på Allehelgenssøndag: Requiem – en sang om tab og tro af Lars Sømod og Ingrid Mejer Jensen.

Den officielle åbning er lørdag den 27. oktober kl. 13 til 16, og under titlen Gerdas rejse byder den på en vandretur gennem H.C. Andersens eventyr Snedronningen. Hele familien kan være med til at følges med Gerda i hendes søgen efter den forsvundne ven, Kay.

Festivalkataloget vil være på gaden fra fredag den 28. september. Fra den dag vil det også være at læse på festivalens hjemmeside: www.kk44festival.dk

Kommende gudstjenester

BegivenhedDato